Cărțile lui Andi Dumitrache publicate de alte edituri pot fi comandate direct de la autor prin e-mailul
andi_dumitrache@yahoo.com
Născut pe 7 ianuarie 1966 în localitatea Măgureni, județul Prahova, o așezare dispusă într-un cadru de basm pe linia de demarcație dintre ultimele dealuri ale Subcarpaților de Curbură și Câmpia Ploieștilor. Școala generală a urmat-o în localitatea natală, iar liceul la Câmpina.
Între 1985-1990 este student la Facultatea de Utilaj Tehnologic din București, iar în 2003 obține titlul de doctor în științe inginerești. În anul 2007 absolvă și Facultatea de Drept, în același an obținând și un masterat în științe administrative la S.N.S.P.A. București.
După terminarea primei facultăți a lucrat ca cercetător științific timp de 9 ani, după care s-a transferat în administrația publică.
În cariera profesională a scris diverse articole cu caracter științific în reviste de specialitate, iar în anul 2014 a fost unul din cei doi coordonatori ai echipei de evaluare a sistemului de inspecție a muncii (HSE) din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, echipă constituită la Luxembourg din reprezentanții ai șapte state membre UE.
Dragostea pentru cinema a descoperit-o în primii ani ai studenției, în anii ’80 ai secolului trecut devenind un vizitator frecvent al Cinematecii Române din str. Eforie, unde viziona peste 300 de filme pe an.
Filmul nu l-a atras doar din ipostaza de cinefil, ci a trecut și în spatele aparatului de filmat, în calitate de regizor, scenarist sau producător amator, realizând diverse scurt-metraje documentare sau de ficțiune. Documentarul București anul zero (2007) a fost proiectat la Cinema Tinerimea Română din București, în cadrul unei manifestări a Cineclubului Lumière.
Pe 10 ianuarie 2010, împreună cu un grup de pasionați ai filmului, înființează Cineclubul Salata de filme, în cadrul căruia se organizează vizionări sau se scriu scenarii și se realizează filme de scurt-metraj. În 2011, cu o partea din membrii cineclubului, participă la concursul The 48 Hour Film Project de la Brașov, unde câștigă premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun montaj și cea mai bună coloană sonoră cu filmul Supraexpunere (2011). Filmul a reprezentat România la festivalul internațional Filmapalooza 2012 din Taos, New Mexico, SUA, alături de alte filme realizate în 100 orașe de pe toate meridianele globului.
În anul 2017 a publicat volumul Cartea mea cu filme, o antologie personală despre principalele filme realizate de regizori europeni în perioada 1984 - 2016.
Începând cu anul 2018 realizează o serie de filme de scurt și lung metraj despre diverse expoziții permanente și temporare organizate de marile muzeele europene de artă, filme pe care le prezintă publicului cu ocazia diferitelor evenimente culturale sau pe canalul său de
Publică în revista de cultură românească și universală diverse articole pe teme culturale.
A P A R I Ț I I
E D I T O R I A L E :
A n d i D u m i t r a c h e
E d i t u r a B i f r o s t p e S o c i a l M e d i a
Pagină realizată de către departamentul web al SC Educațional Concept SRL